escape room

wat is dat?

Je ziet in Nederland steeds meer escape rooms komen. Een echte hype die is over komen waaien uit Japan. Er zijn in Nederland nu al meer dan 400  rooms te vinden.

Het idee van een escape Room is simpel. Je wordt opgesloten in een ruimte en moet binnen een bepaalde tijd zien te ontsnappen. In de escape room speel je als het ware real live een exit game. Je speelt een met een groep vrienden of collega’s bijvoorbeeld. De room heeft vaak een thema. Er zijn escape rooms met veel verschillende thema’s zoals de meisjeskamer, James bond, een gevangenis of in het geval van onze Escape Rooms in Oud-Beijerland een bankkluis. Het is de bedoeling om door raadsels, puzzels en aanwijzingen uit de room te ontsnappen of de bom te ontmantelen.

De escape room werd echt bekend toen er over werd gesproken bij De Wereld Draait Door. Er zijn mensen die er een sport van maken om iedere escape room in Nederland en zelfs rooms in het buitenland te bezoeken.

De escape room spelen is meestal geschikt voor personen vanaf 18 jaar. Soms is er ook een variant voor kinderen die ook wel eens een escape room willen doen. Daarnaast is een room voor mannen, vrouwen, ouderen en jongeren geschikt. Iedereen die een room binnen stapt raakt in de ban van de missie.

Het concept van de escape room komt uit de gamewereld. Daar zijn escaping games of exit games heel populair. In de room verwissel je die virtuele realiteit voor een daadwerkelijke ervaring. Daarom is een ontsnappingsspel spelen ook zo tof. Het is alsof je echt even helemaal verdwijnt in een game.

Image